17 april 2009

Sådär ser inte en sångerska ut!

Precis så tänkte nog de flesta då dom såg den 47 år gamla kvinnan klev upp på scenen - "Britain's Got Talent". (not. aftonbladet skrev nog fel med sina "48 år")
Han till vänster i juryn var lite skeptisk, och när han hörde i vilken ålder hon var sa hans min något i stil med "o, my god"

Frågade sen enligt sitt manus vad hennes dröm är och hon svarade - " a proffesional singer"
"why haven't it workt out so far susan?"
Enkelt översatt, "Om du nu är så duktig, varför är du inte redan kändis då"

De i publiken man ser i videoklippen flinar och tror att det är en stollig gammal dam som tror sig kunna som ska sjunga- löjligt. Hon komme snabbt åka ut med tre kryss (=åker ut ur tävlingen), var det inte precis så dom menade på? Hör ni sorlet i bakgrunden då dom utbyter skeptiska meningar innan sången, och deras skratt som direkt hånar hennes drömmar- vem har rätt att trampa på någon annans drömmar och ambitioner?

Själv var jag nyfiken, okej vad är det vi ser? En kvinna, hon verkar ha attityd och vågar stå på sig, efter att ha nämnt sin ålder svarade hon fyndigt "but thats only one side of me", kaxigt och hon har humor) Spännande och nu till sången.... Underbart! Hon fängslade hela publiken och juryn, ingen kunde stå emot den vackra rösten, plötsligt var hon mer än bara en "stollig gammal dam", hon är ju en riktig TALANG

Oavsett hur hon sjunger så är hon en härlig och go kvinna, levnadsglad och med attityd och utstrålning, varför måste folk tvunget dömma folk efter vad dom anser vara standard? "Så där ser inte en sångerska ut" - men vem avgör det? Okej hon liknar inte Brittney spears eller Chalotte Perelli men hon är vacker + har en intressant personlighet. Ska dom som inte liknar det som kallas idealet behöva visa upp sig från en sån här sida för att folk ska förstå att dom är något? Kan man inte värdesätta dom lika mycket utan att dom ska behöva bevisa något?

Alla är speciella, vi har olika ålder, olika intressen, utseenden och talanger - lär att acceptera varandra. Det blir bäst så, för alla.

Ps. Grattis Storbrittanien till eran nya stjärna!Länk till aftonbladets artikel
En till artikel om henne
Sen finns det ju fler
kolla själv in deras sida finner du en uppsjö av artiklar =)

Länk till youtube där du ser hennes framträdande
Länk till aftonbladets repotage

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar