28 april 2009

Kungen räknar vargar - borde utrota dom?

Ursäkta ers majestät men har ni den minsta aning om vad ni talar om?
aftonbladet besökte kungen under jakt så passade de på fråga kungen om vad han anser om jakt på varg. Självklart ska vargarna skäras ner på, "är det två vargar, då blir det sju vargar nästa år... sen exploderar det... de blir kanske för många... söker föda på nytt håll...kanske går närmare tätorter " osv. Han menar på att man behöver "hålla igen" på varg stammen för att den kanske kommer föröka sig allt för fort och bli okontrollerbar och invadera städerna

Han lyckades räkna sig till att djur kan föröka sig och att det blir för många vilket leder till problem för människan som kommer få djuren tätt inpå sig.
Det är inte så att vargar som fått sina föräldrar skjutna inte fått lära sig att jaga i naturen och därför någon gång råkar sig närmare?

Det är inte så lätt för vargen som han får det att låta. Vargen är mycket sårbar och de ynkliga antalet gör att risken för inavel ökar vilket i sin tur tar ut hela arten. (Den genetiska variationen minskar och risken för missbildning och död född avkomma blir oundviklig) Kom nu inte och säg att det är för många vargar!

Skjuter vi fler vargar så utrotar vi dom, fattar folk inte vad det innebär? En hel art kommer försvinna från vårt land,
Snälla låt dig inte luras av barnböcker som lyfter fram vargen som den blodtörstiga läskiga best som jagar oss. Lyssna på media med en nypa salt, du vet att dom älskar försäljning av tidningar och tar gärna ut skräckhistorier som ger folk starka åsikter (och därigenom köper tidningen), detta går alltid framför att ge en rättvis bild


Mini varg fakta:
* 2008 har det endast skett 20 föryngringar under året (dvs. ca 200 individer) Det är absolut inte mycket om man räknar på minimum för artens existens!
* I Sverige är vargen inte bara hotad utan klassificerad som "Akut Hotad", det är steget innan Utrotad
* Vargen vill inte döda oss, ingen har dödats av varg i Sverige på 188 år, och det var den kallade "Gysingevargen" och detta var en varg som hållits i fångenskap och därför förlorat sin naturliga skygghet för människan. Vilda djur har av naturen inte viljan att komma i kontakt med oss utan håller sig gärna för sig själv i skogen - då dom får (många och mycket jagar dom därifrån, vart ska de då ta vägen?


Till sist, ers majestät och ni andra som stödjer hans åsikt.
Detta är inte vilda western, så jag ber er "fråga först och skjut sen" - Låt vargen få leva!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar